Margaritis Schinas a precizat că, deocamdată, guvernul britanic nu a cerut amânarea datei ieșirii efective a Regatului Unit din Uniunea Europeană, însă o prelungire mai mare a procedurii va forța Londra să convoace britanicii la urne.
”Avem un Parlament European legal constituit care are nevoie de europarlamentari aleși direct din toate statele membre cel mai târziu în prima zi a noului mandat al Parlamentului (...) Aceasta este situația legală. În calitate de gardieni ai Tratatului, am prefera să rămânem în limitele ordinii legale”, a declarat Schinas.
Citește și:
BREXIT. Acordul a fost respins de Parlamentul britanic. Efecte
În schimb, serviciul juridic al Parlamentului European are o altă opinie. ”Considerăm că există posibilitatea unei decizii a Consiliului European privind scenariul unui Parlament fără locuri rezervate Marii Britanii, dacă aceasta nu s-a retras formal din Uniunea la data adoptării deciziei”, se arată într-un punct de vedere al PE.
Marea Britanie ar trebui să iasă din UE pe 29 martie, dar după respingerea acordului de către Camera Comunelor se așteaptă ca guvernul de la Londra să ceară o amânare a Brexitului pentru discuții suplimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.