Parlamentul European a obţinut din partea statelor membre o creştere a bugetului cu 850 de milioane de euro faţă de propunerea Comisiei Europene, pentru a finanţa combaterea încălzirii globale, digitalizarea şi programele Erasmus + pentru tineri, a mai anunţat PPE.
"Am consolidat liniile bugetare pentru climă cu o jumătate de miliard de euro prin această propunere", a precizat deputata europeană PPE Monika Hohlmeier, negociatoare din partea Parlamentului European pentru bugetul pe 2020.
"Grupul PPE a reuşit de asemenea să negocieze o finanţare suplimentară pentru digitalizare, de pe urma căreia cetăţenii europeni din toate ţările UE vor beneficia prin locuri de muncă competitive, o sănătate mai bună şi servicii mai bune", a adăugat Monika Hohlmeier.
Citește și Mărul discordiei în Uniunea Europeană: bugetul pe 2020
Acordul aduce şi "un sprijin crescut pentru tineri prin creşterea bugetului dedicat programelor Erasmus+ şi DiscoverEU", a mai precizat eurodeputata PPE. "Cu mai mulţi bani pentru priorităţile noastre - o creştere globală de 850 milioane de euro pentru climă, digitalizare şi tineri - bugetul pe 2020 este un succes pentru Grupul PPE", a punctat Hohlmeier.
A fost nevoie de trei săptămâni de negocieri dificile pentru a se ajunge la acest acord. Negocierile bugetului pe 2020 oferă indicii despre poziţia statelor membre cu privire la negocierile în curs ale bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027.Acordul asupra bugetului pe 2020, convenit luni, aduce nivelul total al angajamentelor Uniunii la 168.7 miliarde de euro, iar nivelul plăţilor la 153.5 miliarde de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.