”Probabil că este ceva care există în pozvestirile Sci-fi însă noi vrem să transformăm această idee în realitate” a declarat șeful aviației Uber, Eric Allison. ”Aceste vehicule au depășit nivelul de cercetare, acum sunt în punctul în care le putem folosi în scop comercial.”
Intențiile și planurile Uber sunt lăudabile dar aceștia vor avea mult mai multe probleme de rezolvat decât cea a vehiculului zburător.
Drumurile și sistemul de transport nu s-a modificat deloc în ultima 100 de ani. O problemă este adaptarea orașelor pentru un sistem de transport aerian. Cum se va desfășura circulația? De unde vor decola taxiurile, cum vor fi dirijate? Cât va costa un astfel de transport.
Taxiul aerian pe care Uber vrea să-l foloseasă este mai mult un soi de dronă și se bazează pe tehnologia eVTOL. Mașina, care are 4 locuri, este dotată cu rotoare pentru a decola vertical și altele pentru deplasare. Vehiculele merg cu o viteză cuprinsă între 240 km/h și 320 km/h la o altitudine între 300 m și 600 m, acoperind o distanță de aproximativ 96 de kilometri cu o singură încărcare.
Reprezentanții Uber spun că bateriile actuale se pot încărca în 8 minute însă se așteaptă ca îmbunătățirile care vor fi aduse, să permită ca timpul de încărcare să ajungă la numai 5 minute. Adică taxiul se va putea încărca în timp ce clienții urcă sau coboară.
În ceea ce privește costul unei călătorii, Uber spune că va costa 6$ per pasager/ 1,5 km. În cazul în care taxiul va fi împărțit între călători, costul ar putea scădea la 2$.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.