În scrisorile deschise adresate premierului şi şefului PSD, Asociaţia atrage atenţia asupra faptului că modificările aduse la Legea 38/2003 intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ride sharing şi e-hailing, au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ, criză care se adânceşte pe zi ce trece. De asemenea, modificările la Legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulţi şoferi ai Uber, Clever şi Bolt fiind amendaţi de Poliţie şi luându-se împotriva lor măsura ridicării plăcuţelor de înmatriculare pentru 6 luni.
"Incertitudinea a redus numărul şoferilor activi pe aplicaţiile companiilor de ride sharing, acesta fiind cu 25% mai mic decât media zilnică, ceea ce a făcut ca timpul de aşteptare să crească la peste 10 minute. În prezent, sunt cu aproximativ 35% mai puţini şoferi care preiau comenzi pe cele trei aplicaţii. Acest lucru se traduce în timpi foarte mari de aşteptare, de aproape patru ori faţă de o zi obişnuită, dar şi în costuri considerabil mai mari pentru românii care folosesc aceste aplicaţii", se spune în documente.
Citește și:Uber, noul Facebook. Cu cine se luptă taximetriștii români
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.