Guvernul a publicat recent proiectul de OUG care reglementează activitatea platformelor de ridesharing precum Uber, Clever şi Bolt. Aceștia spun că acest OUG trebuie retras pentru că ar încălca legislaţia şi Constituţia României.
Companiile au atras atenţia că beneficiile plătite de companiile de ridesharing depăşesc 1 miliard de lei anual.
”Nu este prima oară când COTAR(asociația taximetriștilor) dezinformează, în încercarea de a se opune competiţiei şi de a proteja interesele patronilor de taxi. Beneficiile directe şi indirecte plătite de companiile de ride sharing în România sunt, în prezent, conform unui studiu PwC România, de peste 1 miliard de lei anual. Reglementarea pe care industria şi-o doreşte va aduce în anul 2023, conform aceluiaşi raport, aproximativ 1,9 miliarde de lei în beneficii directe şi indirecte către bugetul statului”, a afirmat preşedintele asociaţiei, Cătălin Codreanu.
El a subliniat că dublarea în patru ani a beneficiilor statului este un argument economic destul de puternic, iar în 17 state europene asemenea servicii deja sunt reglementate, în unele dintre ele industria de taxi fiind chiar liberalizată.
”În concluzie, noi susţinem un progres în favoarea cetăţenilor, în timp ce COTAR îşi doreşte o întoarcere în timp. Sunt peste 400.000 de semnături pentru petiţia care cere reglementarea serviciilor de ride sharing. Câte semnături are petiţia anunţată de patronatele din industria de taxi? Care sunt cu adevărat interesele patronilor?”, a spus Codreanu.
Uber raportează pierderi în primul trimestru ca firmă publică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.