"TVA zero la alimente este o soluție pe care o avem în vedere", a declarat, duminică, ministrul Adrian Chesnoiu, în contextul creșterilor de prețuri ale produselor alimentare din ultima perioadă.
„România, în momentul de faţă, nu se află într-un astfel de risc de a apărea o criză alimentară sau de apariţie a unor dezechilibre majore, pentru că producem suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei”, a mai spus ministrul.
"Aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat vizavi de o anumită reacţie emoţională, poate pe undeva firească, ţinând cont că e o stare emotivă şi a crescut în societate acest stimul, ca urmare a crizei din Ucraina şi am avut foarte multe intervenţii prin care i-am asigurat pe români şi îi asigur încă o dată că România are stocurile necesare de ulei, astfel încât să ne asigurăm necesarul până la noua recoltă.
Producem alimente şi produse agroalimentare suficiente astfel încât să fim independenţi din punct de vedere alimentar, şi nu spun numai eu asta, ci şi fermierii şi reprezentanţii procesatorilor.
A fost o discuţie fructuoasă, am pus pe masă toate datele - pentru că noi le monitorizăm săptămânal, ne întâlnim cu repezentanţii diferitelor sectoare astfel încât să ne asigurăm că nu apar dezechilibre în aprovizioarea cu produse agroalimentare şi cred că prin acest dialog reuşim să trecem peste această perioadă în care presiunea pe alimente şi pe asigurarea necesarului de hrană este tot mai frecventă", a declarat, la finalul întâlnirii, ministrul Chesnoiu.
Citeşte şi: Preţ la fabrică vs la supermarket, diferenţă URIAŞĂ. Mohammad Murad, exemplu: Din fabrică pleacă borcanul de zacuscă cu 2,7 lei şi la raft e 7,6 lei
Omul de afaceri Mohammad Murad a povestit, în direct la DC News, la emisiunea "De Ce Nu în România", la ce preţ pleacă un borcan de zacuscă din fabrică şi cu cât ajunge să se vândă acesta la raftul supermarketurilor.
"Eu sunt un om care trăieşte pe teren. Nu e vorba doar despre turism. Noi avem două fabrici... toate sunt legate. Într-una dintre ele facem zacuscă, pateuri, etc... Pleacă de la noi cu 2,7 lei borcanul şi îl găsim la supermarket cu 7,6 lei. De trei ori preţul. Aceşti doi lei cu care pleacă de la mine înseamnă materia primă, borcanul, fabrica, transport... iar ei pentru faptul că îl pun în magazin, fără să adauge nimic în plus, câştigă de trei ori preţul lui. Îmi mai puteţi spune, în aceste condiţii, că există o regulă de joc în aşa numitul capitalism sălbatic?", a povestit Mohammad Murad la DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.