Cheltuielile turiştilor chinezi au crescut în timpul vacanţei de opt zile "Golden Week", depăşind nivelul de dinaintea pandemiei şi sporind potenţial încrederea în redresarea economiei ţării, transmit Xinhua şi Reuters.
Cheltuielile, de la hoteluri la restaurante, în vacanţa care a avut loc în perioada 29 septembrie - 6 octombrie, sunt un indicator pentru încrederea consumatorilor, în condiţiile în care economia are dificultăţi în a-şi reveni după pandemie. În timpul altei vacanţe din acest an, consumatorii nu au făcut cheltuieli majore, deşi au fost ridicate restricţiile impuse în timpul pandemiei.
Cheltuielile medii per călătorie în timpul vacanţei "Golden Week" din 2023 au ajuns la 911,6 yuani (124,86 dolari), conform calculelor Reuters pe baza datelor oficiale publicate vineri. Cheltuielile sunt mai mari decât în 2019 (830,8 yuani per călătorie, dar "Golden Week" a durat şapte zile) şi 680,6 yuani anul trecut.
Turiştii au făcut 826 milioane de călătorii în China continentală, un avans de 71,3% faţă de 2022 şi de 4,1% comparativ cu 2019. Veniturile din turismul intern în timpul vacanţei de opt zile au totalizat 753 miliarde de yuani, o creştere de 129,5% faţă de 2022 şi de 1,5% comparativ cu 2019.
Tensiuni și nesiguranță
Între timp, măsura temporară de 45 de zile adoptată de Congresul SUA pentru a preveni blocarea activității instituțiilor guvernamentale a lăsat posibile lacune de finanțare pentru statele insulare strategice din Pacific, despre care analiști și foști oficiali spun că îi face pe aliații SUA vulnerabili din punct de vedere economic și poate mai receptivi la abordările din China.
Administrația Biden a sperat să fie aprobate, în Congres, înainte de 30 septembrie, noi programe de finanțare pe 20 de ani pentru Micronezia, Insulele Marshall și Palau, care, după decenii de relativă neglijență, se află acum în centrul bătăliei pentru influență în Pacificul de Nord între Statele Unite și China.
Aceste națiuni întinse, dar puțin populate, mențin legături cu Statele Unite guvernate prin așa-numitele „Compactes of Free Association” (COFA), în virtutea cărora Washingtonul este responsabil pentru apărarea lor și oferă asistență economică, beneficiind în același timp de acces militar exclusiv la porțiuni strategice. de ocean.
Programele de finanțare pentru Insulele Marshall și Micronezia urmau să fie reînnoite înainte de 30 septembrie și înainte de sfârșitul anului fiscal 2024 pentru Palau, iar Washingtonul a convenit anul acesta asupra unui nou pachet de 7,1 miliarde de dolari pe 20 de ani, sub rezerva aprobării Congresului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.