Fuziunea a fost anunţată în iulie, urmând ca firma Social Capital Hedosophia, deţinută de Palihapitiya, să preia o participaie de 49% la Virgin Galactic.
Fuziunea va conferi companiei combinate o evaluare de 1,5 miliarde de dolari, iar fondatorul Virgin Galactic, Richard Branson, va păstra o participaţie de control de 51%.
Compania lui Palihapitiya este tranzacţionată deja la bursa din New York. Potrivit documentelor publicate de companie, fuziunea cu Virgin urmează să fie finalizată vineri. După finalizarea acesteia, acţiunile noii companii vor fi tranzacţionate la bursa din New York începând de luni, cu simbolul SPCE.
Citește și Deschiderea unei afaceri? Un fleac, în ziua de azi
Nava spaţială a Virgin Galactic poate transporta şase pasageri şi doi piloţi, până la intrarea în spaţiu. Ea se desprinde de un avion cu reacţie şi este propulsată de un motor de rachetă, având capacitatea să atingă o viteză de trei ori mai mare decât viteza sunetului, în timp ce urcă în atmosfera.
Un bilet pentru un zbor cu Virgin Galactic costă aproximativ 250.000 de dolari, iar compania a atras 603 de clienţi până acum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.