Secretarul de stat a menționat că Bucureștiul a înregistrat o scădere uriașă cu peste 30% a numărului de rezervări comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, îndemnând, totuși, la calm și răbdare.
Mai ales că, a spus oficialul, în România situația generată de coronavirus nu este dramatică și nu este cazul de panică. În privința celor care și-au cumpărat pachete de servicii, pentru următoarele săptămâni și luni, ”cred că este prematur să le anuleze. Trebuie să aștepte un pic evoluția acestei boli. În schimb, cei care au avut deja de suferit de pe urma acestui fenomen și să afle cum își pot recupera banii, cel mai bine ar fi să discute cu agențiile cu care au încheiat contractul, pentru că fiecare caz trebuie tratat individual”, a spus Răzvan Pîrjol.
Citește și Turismul din UE are pierderi de 1 miliard de euro în fiecare lună
Cât privește măsurile adoptate la nivelul Ministerului, el a spus că a fost creată ”un fel de celulă de criză” și au fost gândite o serie de ”măsuri de ordin general, care se aplică și în alte țări, precum o lejeritate la nivel de taxe salariale, poate eliberarea unor vouchere de vacanță în regim de urgență, care să stimuleze agențiile de turism și care să permită operatorilor aflați în extrasezon să funcționeze, ce de acest gen”.
Pîrjol a precizat, totodată, că nu poate spune, pentru moment, care va fi valoarea acestor vouchere, de 1450 de lei sau chiar mai mult. ”Ideea este să le accelerăm pentru a asigura continuitate activităților din turism”, a subliniat secretarul de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.