Trei sferturi dintre participanții la chestionar au declarat că cele mai populare rămân prosoapele și halatele de baie. În top-5 au mai intrat umerașele pentru haine, pixuri și stilouri, seturi de birou.
Lista cuprinde, totodată, și obiecte absolut neașteptate: opere de artă (20,2%), pilote (15,6%), perne (14,3%), farfurii (9,1%), becuri (7,3%), mașini de cafea (6,9%), televizoare (6,1%), telefoane (4,8%), veioze și alte obiecte de iluminat (4,3%), uscător de păr (4,2%), saltele (4,1%).
Potrivit sondajului, oaspeții au furat saltele în 49 de hoteluri. De regulă, ele dispar în timpul nopții din hotelurile de cinci stele, dar patronii refuză să recurgă la ajutorul poliției, de teamă să nu își strice reputația.
Mai ales că, mulțumind pentru ospitalitate, clienții iau cu ei obiecte aparent imposibil de furat. În Australia, spre exemplu, un oaspete a plecat cu scăunele din lemn de brad pentru saună. În Italia s-a furat un pian, iar în Franța, un mistreț împăiat. Ca să nu mai vorbim de aranjamente florale, care se evaporează, practic, imediat ce au fost așezate la locul lor. Așa se întâmpă, spre exemplu, într-un hotel din Maldive.
Citește și Viața într-un mare oraş: 800 de dolari pentru trei metri pătrați
Studiul celor de la Wellness Heaven arată, totodată, că britanicii și nemții iau ca amintire din hotelurile de lux unde se cazează halatele de baie, dar și produsele de cosmetică oferite. Australienii preferă vesela și mașinile de cafea, iar americanii - pernele și bateriile de la chivete și căzi. În schimb, italienii nu se pot despărți de paharele cu picior din cristal, în timp ce francezii părăsesc hotelurile cu televizoare și telecomenzi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.