"Am observat o cerere puternică în ultimele săptămâni ale sezonului de vară, care în mod tradițional se desfășoară până la sfârșitul lunii octombrie", a declarat Sebastian Ebel, directorul general al TUI.
"În consecință, am anunțat recent prelungirea sezonului până în noiembrie, în special în Turcia și Grecia, pentru a acoperi cererea în afara sezonului de vară tradițional", a spus Ebel într-un comunicat.
Compania de turism a confirmat că rezultatele sale pe întregul an sunt pe cale să "crească substanțial", citând o vară puternică și o creștere a rezervărilor pentru iarnă, atenuând îngrijorările investitorilor cu privire la impactul vremii extreme.
Acesta a precizat că a înregistrat 13,7 milioane de rezervări de vară pentru 2023, în creștere cu 5% față de sezonul de vară precedent. Cererea pentru luna octombrie, de obicei ultima lună a sezonului, este cu 8% mai mare decât anul trecut, a precizat aceasta.
Vestea a confirmat că boom-ul călătoriilor post-pandemice este încă în plină desfășurare, trimițând acțiunile TUI în creștere cu 6,5%, plasându-le printre cele mai mari creșteri ale indicelui STOXX marți.
Companiile aeriene europene au beneficiat, de asemenea, de un sezon turistic extraordinar pe întreg continentul, dar vremea extremă, de la valuri de căldură la inundații, a atenuat o parte din optimismul privind o revenire puternică a călătoriilor.
"Dacă nu ar fi fost diversele evenimente din ultimele luni, care nu au fost sub controlul nostru, nu în ultimul rând incendiile de pe insula Rodos, am fi avut performanțe peste așteptări", a declarat Ebel într-un comunicat.
Rezervările viitoare au crescut cu 15% față de iarna 2022 și 2023, a declarat compania, în timp ce rezervările de vară au fost la 96% din nivelurile de dinaintea pandemiei.
Chiar și în timp ce Europa s-a luptat cu vremea extremă care a declanșat niveluri fără precedent de perturbări, compania a declarat că este pe cale să reconfirme că profitul său de bază înainte de dobânzi și impozite va crește substanțial pentru trimestrul al patrulea și pentru anul în curs, cu o creștere continuă stabilită pentru 2025 și 2026.
Creșterea acțiunilor arată optimismul investitorilor după ce grevele și lipsa de personal au cântărit asupra sectorului de turism în timp ce acesta se refăcea după pandemie, au spus analiștii.
Vară agitată
Săptămâna trecută, TUI a declarat că monitorizează condițiile meteorologice nefavorabile în principalele sale destinații. Anterior, a prognozat pierderi de până la 25 de milioane de euro din cauza incendiilor de vegetație din insulele grecești.
Grevele și o defecțiune tehnică ale sitemelor de gestionare a traficului aerian din Marea Britanie au perturbat, de asemenea, călătoriile în această vară, ceea ce a sporit îngrijorarea că apetitul consumatorilor pentru companii aeriene precum TUI și Ryanair ar putea scădea în timpul iernii.
TUI a declarat că și-a extins programul de iarnă cu 11% față de sezonul 2022/23.
"Acest lucru este în special în cazul Regatului Unit și este îmbunătățit de oferta noastră dinamică sporită de produse, oferind mai multă flexibilitate și alegere pentru clienții noștri", a notat aceasta.
Ebel a precizat că au fost adăugate aproximativ 30.000 de destinații, inclusiv stațiunea mediteraneană Antalya din Turcia și insulele grecești Rodos și Creta până la jumătatea lunii noiembrie.
Bucurându-se de o vară robustă, oficialii din industria turismului din Turcia au declarat deja că se așteaptă la un sezon prelungit în acest an, în timp ce țara încearcă să își atingă obiectivul de sfârșit de an de a găzdui până la 60 de milioane de turiști.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.