Cu o zi înainte, negociatorul său şef, Robert Lighthizer, reprezentantul american pentru comerţ (USTR), a afirmat în faţa unei comisii a Senatului că negocierile comerciale sunt în "ultimele lor săptămâni". "În stadiul actual, nu putem prevedea succesul, dar muncim din greu", a adăugat el.
La opt luni după declanşarea războiului lor comercial, responsabilii americani şi chinezi au alternat între optimism şi avertismente în privinţa obiectivelor de atins.
Cele două tabere şi-au instituit reciproc taxe vamale de peste 360 de miliarde dolari de mărfuri schimbate.
Citește și: Taxele vamale n-au dat roade. Deficitul comercial al SUA crește
Statele Unite caută să reducă deficitul comercial cu Beijingul cerând Chinei să cumpere mai multe mărfuri americane, dar şi să introducă reforme structurale referitoare la transferul forţat de tehnologie sau protecţia drepturilor intelectuale de proprietate.
Preşedintele Donald Trump a fixat iniţial dat de 1 martie pentru a introduce noi taxe vamale dacă nu se ajunge la un acord, dar în faţa complexităţii discuţiilor a ridicat acest ultimatum.
Ulterior, a dat de înţeles că, la sfârşitul lunii, este posibil un "summit pentru a semna" acordul cu preşedintele chinez, Xi Jinping, o scadenţă care nu a fost confirmată de Casa Albă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.