"La cererea mea, cu începere de la miezul nopţii, Carnival, Royal Caribbean, Norwegian şi MSC au acceptat toate să îşi suspende croazierele în străinătate pentru 30 de zile", a scris pe Twitter liderul administraţiei de la Washington, subliniind că sectorul croazierelor reprezintă "o industrie mare şi importantă".
Acest anunţ a fost făcut în timp ce lumea întreagă încearcă să oprească pandemia coronavirsului.
De la declanşarea epidemiei, mai multe nave de croazieră au fost blocate pe glob pentru cazuri suspecte sau dovedite de infectare cu noul coronavirus. Altele au fost respinse de teama contaminării.
Donald Trump a declarat stare de urgență în SUA
De la 5 februarie, pachebotul Diamond Princess a fost pus în carantină în largul portului Yokohama din Japonia cu 3.711 persoane la bord: peste 700 de cazuri de infecţie s-au dezvoltat pe vas.
Firma americană Princess Cruises (grupul Carnival Corporation) a anunţat încă de joi că îşi suspendă croazierele în întreaga lume pentru 60 de zile.
Decizia se referă la toate călătoriile prevăzute de la 12 martie până la 10 mai pe toate cele 18 pacheboturi, a precizat compania într-un comunicat.
Între pacheboturi imobilizate, escale interzise şi infecţii la bord, sectorul croazierelor se scufundă zilnic şi mai mult în criză.
Înainte de debutul epidemiei, acest sector în creştere continuă, anunţase că vizează 32 de milioane de pasageri în 2020 la nivel mondial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.