Şeful statului face referire la o "urgenţă naţională" privind aplicaţia specializată pe distribuirea de conţinut video pe care o acuză, fără dovezi, că îşi spionează utilizatorii americani în folosul Beijingului, într-un context de tensiuni comerciale şi politice cu China.
Luni, el a acceptat posibilitatea ca un grup american să cumpere TikTok, dar până la 15 septembrie, sau platforma riscă să fie interzisă. Microsoft este în negocieri cu ByteDance pentru o achiziţie.
Michelle Obama vicepreședinte al SUA? Joe Biden ar alege-o fără ezitare
Interdicţia vizează şi platforma WeChat, deţinută de gigantul Tencent.
"La fel ca TikTok, WeChat capturează automat mari părţi de informaţii despre utilizatorii săi, ameninţând să ofere Partidului Comunist Chinez accesul la informaţii personale despre americani", se arată în decret.
Senatul SUA a adoptat de asemenea joi în unanimitate un proiect de lege ce interzice descărcarea şi utilizarea TikTok pe orice dispozitiv oferit de guvern angajaţilor săi sau membrilor Congresului.
"TikTok reprezintă un risc major de securitate şi nu are ce căuta pe aparatele guvernului", a scris pe Twitter biroul de presă al senatorului republican Josh Hawley, coautor al textului.
După adoptarea în Senat, controlat de republicani, acest text va trebui încă aprobat de Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, înainte ca Donald Trump să-l poată promulga.
Miercuri, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a avertizat că Statele Unite vor să interzică pe telefoanele americanilor nu doar TikTok, dar şi alte aplicaţii chinezeşti considerate a fi un pericol pentru securitatea naţională.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.