"Societăţii Eurostar France SAS i-a fost acordată o autorizaţie de companie feroviară valabilă pentru a efectua servicii de transport de pasageri", se arată în anunţul publicat joi în Monitorul Oficial, care vine în urma unei solicitări formulate de compania Eurostar France SAS la data de 12 februarie. Anunţul precizează că "această autorizaţie nu conferă, în sine, dreptul de acces la infrastructura feroviară care este guvernată de reglementările aplicabile fiecărei ţări din Uniunea Europeană".
Operatorii feroviari care nu deţin decât o autorizaţie britanică, cum era cazul până acum pentru Eurostar, nu vor mai putea circula automat pe căile ferate europene în cazul unui Brexit fără un acord, dar Franța a făcut o excepție pentru Eurostar care este companie franceză. Prețul unui bilet pe ruta Londra Paris este de 44 de lire dus sau 58 de lire dus-întors.
Compania Eurostar este deţinută în proporţie de 55% de SNCF, compania naţională de căi ferate din Franţa, restul acţiunilor fiind deţinute de Caisse de dépot et placement du Québec (30%), fondul britanic Hermes Infrastructure (10%) şi compania naţională de căi ferate din Belgia (5%). Această companie operează trenurile de mare viteză care fac legătura între Londra şi Paris, Bruxelles şi Amsterdam via tunelul de sub Canalul Mânecii.
Citește și:Trenurile circulă în condiţii de iarnă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.