Trei pași importanți către propria afacere. Ce este obligatoriu să ştii

Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei mai importanți pași către afacerea ta
Cei mai importanți pași către afacerea ta

În primul rând, trebuie să știi că nu există limite atunci când vine vorba de a deveni un antreprenor de succes. Nu ai nevoie neapărat de diplomă de facultate, nici de foarte mulți bani sau de multă experiență pentru a începe o afacere ce s-ar putea dovedi de succes, anunță business24.

Pasul 1: Evalueaza-ți calitățile

Primele întrebări pe care ar trebui să ți le pui sunt: "de ce vreau să încep o afacere" și "ce fel de afacere mi s-ar potrivi". Dacă ai nevoie doar de niște bani în plus, poate că vei rezolva problema doar prin găsirea unui job nou (mai bine plătit) sau a unei colaborări. Dacă vrei însă mai multă libertate și să scapi de programul de la 9 la 17, atunci chiar a venit momentul să începi ceva nou.

De aici încolo trebuie să găsești alte răspunsuri, legate de calitățile tale, de pasiuni, de domeniul la care te pricepi, legate de câți bani și de timp ești dispus să investești. Nu în ultimul rând, e bine să te întrebi dacă ești cu adevărat gata să devii propriul tau stăpân. Fii cât se poate de sincer atunci când îți dai răspunsurile. Nu are niciun sens să te amăgești.

Edenred: "Crește numărul de tranzacții cu cardul de masă"


Pasul 2: Găsește ideea de afacere

Există o mulțime de metode prin care să găsești idei bune. Caută-le pe Internet, în cartierul în care locuiești, verifică lista firmelor care ți-ar putea face concurența. Întreabă-te ce urmează, cum evoleaza lumea din jurul tau și încearcă să găsești o idee care să poată fi aplicată și peste zece ani.

Găsește răspunsuri pentru probleme de care te-ai lovit de-a lungul vieții și încearcă să le rezolvi. Ai putea descoperi că mulți alți oameni au trecut prin aceleași experiențe neplăcute. Dacă afacerea ta va putea rezolva problemele altora, clienții nu vor lipsi și îți vor fi recunoscători. Aplică-ți cunoștințele în alte domenii, chiar dacă nu le stăpânești atât de bine. Perspectivele și ideile noi ar putea face diferența în favoarea ta. Încearcă să găsești abordări mai bune, mai ieftine și mai rapide pentru a-ți depăsi concurența.

Pasul 3: Cercetează piață

Exceptând situația în care ești un nou Steve Jobs, foarte probabil cineva face deja ceea ce vrei să începi tu. Trebuie să îți analizezi cu atenție posibilii concurenți. Cunoaște-i, află cum funcționează afacerea lor și vezi cu ce ai putea veni în plus.

Ai putea chiar să încerci să afli ce fel de clienți au. Poți, de asemenea, să pregătești mici chestionare, prin care să vezi de ce folosesc produsele sau serviciile respective și ce îi determină să le achiziționeze. În plus, e foarte important să încerci să le descoperi nemulțumirile și la ce s-ar mai putea lucra. Vei avea astfel o viziune completă asupra domeniului în care vrei să te lansezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 381333.79RON
1 ETH = 8248.06RON
1 LTC = 383.17RON
1 XRP = 9.45RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel