Detaliind subiectul, expertul american America Hernandez, enumără, într-un articol publicat în revista Politico, trei asemenea piedici.
În primul rând, pentru a deschide conducta, operatorul Nord Stream 2 AG, trebuie să efectueze lucrări tehnice, ce pot dura până la trei luni, a spus Hernandez. Este vorba despre curățarea secțiunilor offshore ale Nord Stream-2, verificarea dacă există scurgeri sau alte potențiale nereguli de construcție.
În al doilea rând, conducta trebuie să obțină un certificat de securitate din partea unei organizații independente și recunoscută de comunitatea internațională. În același timp, senatorul american James Risch a avertizat că orice companie străină care va participa la inspecția conductei va intra sub incidența sancțiunilor SUA.
În plus, Agenția germană de reglemetare a pieței gazelor (BNA) trebuie să confirme că totul corespunde cerințelor europene. În același timp, autoritatea de reglementare poate elibera un permis temporar în cazul în care constată vreo amenințare la adresa securității energetice a Germaniei înainte sezonul de iarnă din cauza prețurilor ridicate la gaz și a rezervelor scăzute în instalațiile de depozitare.
Citește și Preţurile record la gaze naturale ar putea urgenta lansarea Nord Stream 2 susţin analiştii
Trebuie amintit, în context, că senatorii Partidului Republican SUA au amenințat că încurca planurile autorităților de a respecta programul numirilor în Departamentul Trezoreriei, dacă administrația președintelui Joe Biden nu va impune sancțiuni operatorului de conducte de gaz Nord Stream 2 AG.
„Sperăm că președintele va respecta legea și va introduce sancțiuni împotriva Nord Stream 2 AG cât mai curând posibil, deschizând calea pentru aprobarea candidaților”, au atras atenția republicanii într-o scrisoare adresată Casei Albe și citată de Wall Street Journal.
Gazoductul Nord Stream-2 dispune de două linii de transport al gazelor naturale, cu o capacitate totală de 55 miliarde metri cubi pe an. Inițial, această magistrală urma să fie dată în exploatare undeva în anul 2019, dar sancțiunie internaționale au obligat la modificarea graficului. Pe fondul prețurilor ridicate la gaze naturale, Gazprom, considerat, printre altele, vinovat de această situație, a promis că poate pompa 5,6 miliarde de metri cubi de gaze până la sfârșitul lunii septembrie. Prea puțin pentru a antrena o ieftinire consistență a carburantului, dar suficient pentru a impune o tendință descendentă a pieței
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.