Însă cei care se vor afla în această situație nu li se va tăia curentul ci vor plăti un nou preț care va fi mult mai mare deoarece dispare compensația care a fost acordată până acum de stat.
Ce variante există
Dacă aveți în derulare un contract încheiat la prețul pentru serviciul universal, puteți alege una dintre următoarele patru variante:
1. Acceptați o ofertă de pe piața concurențială, din partea furnizorului actual, fie prin intermediul formularului de selecție oferte transmis împreună cu factura până la data de 30.06.2021, fie prin semnarea unui nou contract pentru orice ofertă din portofoliul acestuia;
2. Încheiați un contract pe piața concurențială, cu un alt furnizor, licențiat de ANRE;
Virgil Popescu: Prețurile mari la energie, rezultatul speculațiilor - Interviu
3. Păstrați contractul la preț de serviciu universal încheiat cu furnizorul actual de electricitate, la prețul din oferta de serviciu universal valabilă pentru o perioadă de aplicare comunicată de către acesta;
4. Optați pentru oferta de serviciu universal a altui furnizor de ultimă instanță.
Ce presupune schimbarea furnizorului sau a contractului
Schimbarea contractului și a furnizorului nu presupune niciun cost și nici nu este necesară schimbarea contorului dacă se trece pe piața concurențială.
Schimbarea nu aduce modificări în distribuția energiei electrice, iar măsurarea energiei electrice consumată se va face la fel. În plus, operatorul de distribuție va continua să efectueze intervențiile și verificările necesare, fără niciun fel de modificări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.