Compania americană Biogen și grupul japonez Eisai Co. au pus capăt colaborării lor la preparatul lor împotriva acestei afecțiuni. Testele efectuate nu au dat rezultatul scontat, deși au mers până într-o fază destul de avansată. Dar o comisie independentă de monitorizare a respectivelor teste s-a declarat nemulțumită. Specialiștii nu au fost impresionați de efectele medicamentului.
Un verdict dur, care a antrenat prăbușirea, la bursă, a acțiunilor Biogen. Prin urmare, compania a pierdut aproape un sfert din valoare. Titlurile au scăzut cu 29%. A fost cea mai gravă depreciere a acțiunilor începând din 1 august 2008.
Nu se dau bătute
Cu toate acestea, Biogen și Eisai au anunțat că vor continua să lucreze la un tratament împotriva Alzheimer. ”Aceste vești deloc îmbucurătoare nu fac decât să confirme, odată în pluls, cât de greu este să găsești cea mai bună soluție, indicând, totodată, asupra necesității aprofundării cunoștințelor în domeniul neurobiologiei”, au anunțat oficialii Biogen.
Biogen și Eisal au început să colaboreze la preparatul experimental Aducanumab în octombrie 2017. În caz de succes, compania ar fi putut ieși pe o piață de 5,7 milioane de oameni - numărul persoanelor care suferă de Alzheimer în Statele Unite. Investitorii sperau că progresul în vinderea bolii va asigura Biogen un profit anual de câteva miliarde de dolari.
Citește și DESCOPERIRE. Pastilă pentru inimă, dar care face rău ... inimii!
Compania americană nu este singura care a eșuat în încercarea de a găsi un leac pentru Alzheimer. Anul trecut, Eli Lilly și AstraZeneca au sistat testele la preparatul experimental Lanabecestat după ce aceeași comisie s-a declarat dezamăgită de rezultate. Și tot anul trecut, Pfizer a anunțat că renunță la tentativele de a găsi noi medicamente împotriva maladiilor Parkinson și Alzheimer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.