Într-un comunicat, EMA precizează că ”solicitarea este în curs de evaluare”, o procedură ce presupune ”estimarea avantajelor și riscurilor” acestui preparat și care va fi realizată în regim de urgență, astfel că ”avizul ar putea fi anunțat în câteva săptămâni, în funcție de soliditatea datelor supune examinării și de necesitatea sau nu de a furniza informații suplimentare”.
În Statele Unite, Agenția medicamentelor (FDA) a autorizat la 1 mai utilizarea de urgență a Remdesivirului în spitale. Japonia a procedat la fel și, acum Europa va lua, probabil, o decizie similară. Dezvoltat, înițial, în van împotriva febrei hemoragice Ebola, Remdesivirul, rezultat al muncii specialiștilor laboratorului american Gilead, reprezintă prima terapie care a demonstrat o oarecare eficacitate la pacienții spitalizați cu covid-19 în cadru unui test clinic de proporții semnificative, chiar dacă efectul este considerat modest.
Citește și Covid-19. Veste extraordinară de la Gilead. Medicamentul e bun
Printre altele, EMA a anunțat recent că a pus la punct un amplu programul de cercetare independentă cu scopul de a studia eventualele vaccinuri împotriva maladiei provocată de SARS-CoV-2, cu punerea lor, ulterioară, pe piața europeană.
Pentru a autoriza orice vaccin împotriva covid-19, EMA trebuie să dispună de dovezi solide, rezultat al testelor clinice privind eficacitatea și calitatea vaccinului. La jumătatea lunii mai, EMA a estimat că un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi gata în decurs de un an, într-un scenariu optimist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.