Cât priveşte tranzacţiile cu acţiuni, titlurile Fondul Proprietatea au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 8,79 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom (6,92 milioane de lei) şi ale Băncii Transilvania (3,94 milioane de lei).
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Casa de Bucovina - Club de Munte, care s-au apreciat cu 5,98%, urmate de cele ale Mecanica Ceahlău (4,49%) şi Electromagnetica (2,5%). Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile COMCM Constanţa (-4,3%), Artego (-2,6%) şi Mecanica Fină (-1,64%).
Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,31%, ajungând la 9.779,39 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere cu 0,30%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 0,11%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,26%.
Citește și Bursa, în scădere. Investitorii, cu ochii pe piețele internaționale
Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,40%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,33%.
Banca Comercială Română, având rating BBB+ acordat de Fitch, a anunţat, în 18 noiembrie, că intenţionează să organizeze întâlniri cu investitorii cu privire la o potenţială emisiune inaugurală de obligaţiuni de tip Senior Non Preferred denominată în lei, ce ar putea fi lansată în funcţie de condiţiile pieţei.
BCR preciza, la momentul respectiv, că emisiunea urmează să aibă un rating acordat de Fitch. Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.