Achiziția va fi anunțată în mod oficial după alegerile din România iar după finalizarea acesteia, compania ungară urmează să preia și activitatea de distribuție a E.ON, au declarant pentru HotNews.ro surse apropiate subiectului.
Anterior, E.ON a purtat discuții cu două companii de energie din România, Romgaz și OMV Petrom pentru achiziția acestei divizii.
E.ON este unul dintre marii jucători de pe piața energiei din România, având circa 3,4 milioane de clienți.
Compania maghiară MVM, deținută de stat, a mai cumpărat în ultimii ani mai multe companii energetice străine prezente în Ungaria, inclusiv E.ON. Această companie mai este cunoscută și pentru afacerile pe care le-a făcut cu o companie deținută de fratele lui Viktor Orban, Aron Orbam, scrie Economedia.ro.
Despre E.ON
Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. În prezent, compania operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de 23.300 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de 82.300 km, arată site-ul companiei.
De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.