Potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, transmis miercuri AGERPRES, Romcim SA este producător de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton. Compania deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane şi staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.
Romcim este controlată de grupul CRH, prin intermediul CRH Romania Holdings UK Ltd.
Simbeton SRL produce şi comercializează elemente prefabricate din beton. Compania deţine o unitate de producţie în Oradea, judeţul Bihor, care dispune de o staţie de betoane.
"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial", se arată în comunicatul citat.
Romcim SA este producător de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton. Compania deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane şi staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.
Romcim este controlată de Grupul CRH, prin intermediul CRH Romania Holdings UK Ltd.
Simbeton SRL produce şi comercializează elemente prefabricate din beton. Compania deţine o unitate de producţie în Oradea, judeţul Bihor, care dispune de o staţie de betoane.
La sfârșitul anului trecute, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Romcim SA preia compania Euroagregate SRL şi, totodată, achiziţionează activităţile firmelor SUT-ICIM SA şi I.R.C.A. SRL.
Euroagregate SRL, respectiv SUT-ICIM SA şi IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcţii şi îşi desfăşoară activităţile în judeţul Braşov.
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Citește și MedLife semnează o nouă achiziţie
Marită amintit, în acest context, că MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, cumpără pachetul integral de acţiuni al societăţilor din grupul Medicris Oradea, cel mai mare centru de medicina muncii şi servicii conexe din judeţul Bihor, informează vineri compania.
Conform sursei citate, Medicris activează de peste 20 ani pe piaţa de servicii medicale private din Oradea şi oferă servicii medicale de ambulator care integrează 9 specialităţi medicale: medicina muncii, oftalmologie, medicină internă, ORL, psihologie şi altele.
În prezent, clinica are un portofoliu de peste 22.000 de abonaţi.
"Această nouă tranzacţie înseamnă o extindere naturală a portofoliului de servicii pentru pacienţii şi abonaţii noştri, Medicris Oradea fiind cel mai mare furnizor de servicii medicale de medicina muncii din Bihor, la care se adaugă alte câteva specialităţi conexe. Odată cu integrarea noului portofoliu de abonaţi, vom putea deservi şi mai multe companii locale, venind în întâmpinarea acestora cu servicii complementare oferite şi prin intermediul hyperclinicii şi a laboratorului pe care le avem la Oradea sau a centrului de dermatologie şi estetică, DermaLife, inaugurat la începutul acestui an", a declarat Dorin Preda, Executive Director al MedLife Group.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.