Printre brandurile deținute de Accell se numără Sparta, Batavus and Raleigh.
Tranzacţia nu face decât să confirme interesul tot mai mare al investitorilor pentru industria bicicletelor electrice, care a fost marcată, anul trecut, de câteva afaceri importante.
Spre exemplu, firma olandeză de biciclete Van Moof a obţinut 128 milioane de dolari de la Hillhouse Capital pentru a-şi finanţa expansiunea în Statele Unite, iar Cerberus Capital Management a încercat fără succes să preia compania canadiană Dorel Industries.
Actuala oferă în numerar a KKR, de 58 euro pe acţiune, reprezintă o primă de 26% faţă de preţul acţiunilor Accell de la închiderea şedinţei bursiere din 21 ianuarie.
Citește și Bitcoin în CĂDERE! Temerile legate de conflictul din Ucraina zguduie piețele
"Consorţiul este decis să dezvolte masiv Olanda ca piaţă globală a ciclismului, transformând Accell într-un lider pe piaţa europeană a bicicletelor electrice şi continuând creşterea brandurilor sale valoroase", se arată în comunicatul KKR.
Preşedintele Accell, Rob ter Haar, a anunţat că Board-ul sprijină în unanimitate acordul deoarece "oferă valoare convingătoare şi imediată pentru acţionari" şi va ajuta compania din punct de vedere strategic.
Producătorii de biciclete au beneficiat de pe urma pandemiei, Accell raportând în 2020 o creştere de 17% a vânzărilor, la 1,3 miliarde de euro. În perioada ianuarie-noiembrie 2021 vânzările au scăzut cu 4,4%, "în pofida dificultăţilor provocate de lipsa componentelor", a informat recent Accell.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.