O operațiune care va întâri poziția ABN Amro printre primele trei companii de gestionare a averilor din Germania și unde vânzător este grupul chinez Fosun International care deține HAL din 2016. Ea vine în timp ce conglomeratul încearcă să își reducă portofoliul.
„Este o oportunitate rară de a ne extinde afacerea în Germania”, a declarat Robert Swaak, directorul executiv al ABN Amro, amintind că această țară este, în ultimă instanță, cea mai mare piață de servicii bancare private din Europa.
„Achiziția propusă ne va consolida și mai mult poziția și va oferi angajaților grupului combinat oportunitatea de a juca un rol de lider pe piața germană care se consolidează rapid”, a adăugat el.
70 de miliarde de euro în gestiune
Tranzacția, care se preconizează a fi finalizată în primul trimestru al anului 2025, va spori activele gestionate de ABN Amro cu 26 de miliarde de euro, până la 70 de miliarde în Germania, și va adăuga 2 miliarde de euro împrumuturi.
Impactul acestuia asupra indicelui de solvabilitate CET1 al băncii olandeze ar trebui limitat la 45 de puncte de bază, iar managerii anticipează 60 de milioane de euro în sinergii de costuri într-un orizont de trei ani.
Anumite unități ale HAL, cum ar fi cele care oferă servicii alternative de administrare a fondurilor de investiții sau de administrare a fondurilor, nu vor face parte din achiziție.
Fosun a declarat într-o declarație că va folosi veniturile din vânzare pentru capital de lucru general. Anul acesta, compania și-a intensificat eforturile de a-și eficientiza activele. În aprilie, vânduse deja un pachet de 9% din asigurătorul belgian Ageas către BNP Paribas pentru 730 de milioane de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.