După finalizarea tranzacției, Gatwick va deveni cel mai mare aeroport din reţeaua deţinută de Vinci, care ar urma să se extindă, ajungând la 46 de aeroporturi în 12 ţări, inclusiv Franţa, Portugalia şi Japonia. "Este o oportunitate rară să achiziţionezi un raport de asemenea mărime şi calitate", se arată într-un comunicat al companiei franceze, citat de Agerpres.
Restul participaţiei de 49,99% în Gatwick va fi gestionat de Global Infrastructure Partners, a anunţat Vinci. Anul acesta compania granceză a cumpărat portofoliul și Airports Worldwide, care-i permite să intre pe piaţa din SUA şi să se extindă în Europa.
Preşedintele Gatwick, Sir David Higgins, care alături de echipa sa va continua să conducă aeroportul, a afirmat că tranzacţia "reprezintă un vot de încredere în Gatwick şi în potenţialul său", în urma majorării investiţiilor pentru a-şi extinde activitatea către 228 de destinaţii.
Aeroportul are 24.000 de angajaţi și este al optulea cel mai aglomerat din Europa după numărul de pasageri.
Vânzarea vine la o săptămână după ce toate zborurile au fost suspendate pe aeroportul Gatwick, în urma prezenţei unei drone suspecte, ceea ce a provocat haos în rândul pasagerilor care nu au mai putut ajunge la timp la destinaţiile lor de Crăciun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.