"De la 1 martie, toată capacitatea BRUA este rezervată, iar pe Arad-Szeged, Nădlac-Csanadpalota, în fiecare zi avem între 4,2 şi 4,7 milioane de metri cubi de gaze care tranzitează România. Aştept cu mare interes ca acei concesionari din Marea Neagră să vină cu decizia de investiţii", a spus el.
Curs valutar BNR. TOTUL despre AUR și LEU
Potrivit acestuia, iniţial, este nevoie de cerere de rezervare de capacitate de intrare şi ieşire din sistemul naţional de transport al gazelor.
"Undeva în septembrie-octombrie voi semna ordinul de începere a lucrărilor pentru consorţiul care a câştigat licitaţia pentru gazoductul Tuzla-Podişor şi în doi ani de zile suntem gata. O investiţie de circa 400 de milioane de euro", a arătat Sterian.
Şeful Transgaz a precizat că, acum trei-patru ani, România nu avea nicio staţie de comprimare funcţională, iar acum are şase staţii cu tehnologie ultramodernă şi alte două care vor fi gata până în septembrie.
"Cu opt staţii de comprimare, România poate să tranziteze, practic, orice volume de gaze", a adăugat Sterian, la conferinţa Romania Energy Hub, organizată de EM 360.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.