Publicitate
Acesta este al doilea obiectiv de investiţii din cadrul BRUA, într-o lună, după inaugurarea staţiei de la Jupa.
"Sectorul energetic poate şi trebuie să fie motorul de dezvoltare a economiei României, însă rămâne departe de potenţial. În programul de guvernare recunoaştem şi susţinem rolul proiectelor strategice ale Transgaz şi, prin intermediul acestei companii importante, fie că e vorba de BRUA sau Ungheni-Chişinău sau gazele din Marea Neagră, avem obligaţia să luptăm pentru a face din România o ţară sigură din punct de vedere energetic", a spus Orban.
El a arătat că proiectul BRUA are o valoare totală de 480 de milioane de euro, din care 180 de milioane de euro reprezintă grantul acordat de Comisia Europeană.
"BRUA, faza I, este unul dintre cele mai importante proiecte strategice ale Transgaz, care va permite accesul la noi surse şi facilitarea transportului de gaz caspic către Europa Centrală şi de Est", a continuat premierul desemnat.
Potrivit acestuia, conducta permite transportul de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze în relaţia cu Bulgaria şi 1,75 miliarde de metri cubi în relaţia cu Ungaria.
"Din cei 479 de kilometri de conductă între Podişor şi Recaş, sunt gata 330 de kilometri. Sunt trei staţii de comprimare, din care cea de la Jupa a fost inaugurată pe 30 septembrie, cea de la Podişor astăzi, 31 octombrie, iar cea de la Bibeşti este în curs de execuţie şi respectă graficul", a adăugat premierul desemnat.
Orban a arătat că BRUA este un proiect extrem de ambiţios, fiind "munca a mii de oameni în zeci de şantiere".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.