Directoratul ales de CS al Transelectrica este format din: Cătălin Nițu, Ionuț-Bogdan Grecia, Adrian Moise, Ioan Folescu și Andreea-Mihaela Miu. Directorul general Cătălin Nițu este membru al Biroului Politic al PNL Sector 3.
La rândul său, Ioan Folescu este fost director general al Electrica, care a fost anchetat de DNA începând cu 2017 pentru luare de mită. Parchetul anticorupție a clasat dosarul în 2018 din lipsă de probe. Împotriva acestuia și a altor foști administratori și directori, Electrica a formulat în data de 27 noiembrie 2019 cereri de chemare în judecată pentru prejudicii aduse companiei în perioada 1 ianuarie 2013 - 30 iunie 2014. Cuantumul pretențiilor este de 235.609.455 lei, suma nefiind actualizată cu inflația.
Mandatul este unul provizoriu, pe 4 luni de zile, începând cu 21 decembrie, cu posibilitatea prelungirii pentru încă două luni. Durata mandatelor nu va depăși data finalizării procedurii de selecție a membrilor permanenți din cadrul Directoratului Transelectrica, se mai arată în decizia de vineri.
Citește și Hidroelectrica achiziționează CEZ România şi Enel România
Acționarii Transelectrica, companie pe care statul o deține în proporție de 58,7% prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), au numit în 26 noiembrie noul board al Transelectrica, acesta fiind format din Sebastian Burduja (șef PNL Sector 1 și secretar de stat în Ministerul Finanțelor-economist), Luiza Popescu (inginer), Jean Badea (informatician), Jean-Valentin Comănescu (avocat), Adrian Goicea (economist), Oleg Burlacu și Manuela Petronela Stan-Olteanu (jurist). Mandatul provizoriu se încheie la 29 martie 2020, amintește Mediafax.
Marți, 3 decembrie, Consilliul de Supraveghere al Transelectrica l-a numit în funcția de președinte al conducerii administrative pe Adrian Goicea, cu mandat provizoriu pe patru luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.