"Prin prezentul referat, supunem analizei şi aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, încheierea unui contract de achiziţie a serviciiior juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare, necesar pentru speta privind investigaţia Consiliului Concurentei, extinsă prin Ordinul nr.1302/2018, având ca obiect posibila încălcare a art. 5 alin. (1) din Legea Concurentei nr. 21/1996 şi a art. 101 din TFUE, de către S.N.T.G.N. Transgaz S.A., prin comportamentul posibil anticoncurenţial adoptat pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie publică vizate de Ordinul nr. 222 din 12.06.2014", se notează în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), publicat pe site-ul companiei.
Astfel, în urma unei investigații a autorității de concurență la sesizarea DIICOT, Transgaz riscă o amendă de aproximativ 4% din cifra de afaceri, precizează Mediafax.
Citește și Transgaz a finalizat stația de comprimare de la Podișor
"Ţinând cont de faptul că, în cadrul Raportului privind investigaţia s-a propus sancţionarea SNTGN Transgaz SA pentru încălcarea prevederilor art. 5 alin (1) din Legea Concurenţei nr. 21/1996 şi ale art. 101 din TFUE cu o amendă încadrată de la 0,5% până la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, conform prevederilor art. 55, alin (1) din Legea nr. 21/1996, respectiv o amendă în cuantum de 4% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, cu propunerea aplicării unui cuantum adiţional 2,58% din cuantumul determinat în funcţie de gravitatea faptei (având în vedere durata medie a faptei) şi aplicării unei reduceri de 25% din nivelul de bază, determinat în funcţie de gravitate şi faptă, este imperios ca societatea noastră să asigure o expertiză juridică de specialitate pentru a minimiza discul unei soluţii nefavorabile, prin apărarea intereselor SNTGN Transgaz SA de către o societate de avocatură specializată în probleme de dreptul concurenţei, legislaţie şi proceduri europene incidente", transmite sursa citată.
Consiliului Concurenţei a demarat investigația cu obiectul de a verifica modul în care s-au derulat un număr de 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011. Potrivit documentului, compania Transgaz este investigată și de către Comisia Europeană pentru alte două cazuri. Plafonul valoric propus pentru achiziția serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică este de 100.000 de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.