Pentru elaborarea clasamentului, autorii studiului au evaluat eficiența regimului de carantină, a măsurilor de identificare a noilor cazuri de persoane contaminate cu noul virus și starea economică a țărilor analizate.
Raportul este rezultatul unei analize a 130 de parametri cantitativi și calitativi, ținând cont de peste 11.000 de informații din categoriile mai sus menționate, la care se mai adaugă capacitatea sistemelor de sănătate și eficiența actului de guvernare pe perioada pandemiei.
Citește și Managerii de risc se aşteaptă la o recesiune globală prelungită
Punând toate aceste elemente cap la cap și trăgând linie, pe primele două locuri au fost plasate Elveția și Germania, menționate ca state cu economii stabile și campanii prudente de relaxare, bazate pe concluzii și recomandări științifice. Ele sunt urmate în topul Forbes de Israel, Singapore, Japonia, Austria, China, Australia, Noua Zeelandă și Coreea de Sud.
România se regăsește pe poziția cu numărul 57, înaintea Statelor Unite (locul 58), a Franței (60), Marii Britanii (68) și Belgiei (78), dar după Ungaria (18), Polonia (28), Letonia (31) sau Grecia (34).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.