1. Infractorii cibenertice au sustras peste 500 milioane de dolari de la bursa japoneză de criptomonede. Una dintre cele mai mari astfel de platforme ale Japoniei, Coincheck, a confirmat, în 26 ianuarie, furtul. În total, au fost sustrase 533 milioane de dolari în moneda digitală NEM.
2. Atac asupra companiei Boeing. Corporația Boeing a fost fost atacată de un virus asemănător WannaCry și care, potrivit unui comunicat al companiei americane, putea afecta softurile avioanelor, precum și sistemele proprii. Boeing a refuzt să ofere detalii despre incident.
3. Datele utilizatorilor Facebook. Datele personale ale peste 3 milioane de utilizatori Facebook, care au folosit aplicații cu teste psihologice, au putut fi accesate liber timp de patru ani. Informația a fost furnizată de publicația New Scientist, citând o investiație proprie. Datele au fost colectate cu ajutorul unui proiect al Universității Cambridge - aplicația myPersonality.
4. Operatorul T-Mobile. Operatorul internațional de telefonie mobilă T-Mobile a dezvăluit detalii privind un recent atac cibernetic, în urma căruia infractorii au obținut acces la datele a 2 milioane de clienți ai companiei: nume, adrese de email, număr de cont și alte informații.
5. Mai multe companii din SUA. La începutul lunii octombrie, agenția Bloomberg a anunțat că hackeri chinezi au încercat să spioneze companii americane cu ajutorul unor microcipuri, implantate în dispozitive pentru serverele folosite de societățile vizate, printre care Apple și Amazon. Montarea microcipurilor s-a produs în etapa de asamblare a aparatelor la fabricile din China, subcontractante ale gigantului american Supermicro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.