Soiurile româneşti de roşii câştigă tot mai mult teren deoarece sunt mai gustoase şi preferate de consumatori, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.
"Suntem la început cu promovarea soiurilor româneşti. Am fost la Buzău, cu câteva săptămâni în urmă, unde într-o armonie perfectă între cercetare şi producători am putut constata că această preocupare s-a dezvoltat la nivelul ţării, din ce în ce mai multe soiuri. Anul trecut s-au validat, s-au omologat 14 soiuri la Buzău şi în alte zone ale ţării - la Suceava, în partea de sud, la Izbiceni, la Poiana Mare sunt preocupări în această direcţie - şi soiurile româneşti din ce în ce mai mult câştigă teren, şi pe bună dreptate, pentru că sunt tomate mai gustoase şi preferate de consumatori", a declarat Petre Daea.
Roșiile românești de pe piață, testate de Autoritatea Naţională Fitosanitară
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.