"Sumele investite în cadrul celei de-a doua ediţii Fidelis de anul acesta au demonstrat că românii sunt familiarizaţi cu programul şi aleg titlurile de stat lansate de Ministerul Finanţelor pentru economiile lor, înregistrându-se o cerere importantă atât pentru tranşele în lei cât şi pentru cele în euro. Tranşa specială pentru donatorii de sânge a atras mai multe subscrieri decât ediţia precedentă, iar numărul mare de donatori care au venit la centrul mobil organizat la sediul nostru confirmă entuziasmul faţă de caracterul social al acestei campanii. În total, 1.300 donatori au investit 106 milioane de lei, faţă de 1.000 de donatori în campania precedentă. Împreună cu ROCK FM, care ne-au luat alături de ei în campania pentru promovarea donării, Ministerul Finanţelor oferă un parteneriat solid investitorilor care accesează aceste instrumente, dar şi persoanelor care au nevoie de sprijin prin donarea de sânge. Vedem că ediţia aceasta a dus la creşterea numărului donatorilor la nivel de Bucureşti cu 35%, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, de la 1.408 la 2.202 donatori", a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, conform unui comunicat al BVB.
Astfel, valoarea celor 12 runde de finanţare derulate, în perioada iulie 2020 - iulie 2023, la BVB de către Ministerul Finanţelor a ajuns la 20,5 miliarde lei (4,2 miliarde euro).
"Emisiunile recurente de titluri de stat Fidelis sunt un succes luând în calcul atât sumele impresionante atrase, cât şi faptul că aceste titluri de stat sunt indicate pentru cei care vor să facă primul pas în lumea investiţiilor, oferind cel mai redus raport câştig - risc. Felicităm întreaga echipă implicată în susccesul acestei noi oferte, respectiv echipa Ministerului, consorţiul de intermediere şi Rock FM, pentru că împreună au demonstrat că românii au sânge de investitor şi donator", a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.
Oferta primară de vânzare a titlurilor de stat Fidelis a fost intermediată de sindicatul din BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale şi Alpha Bank România. De asemenea, titlurile de stat au putut fi cumpărate şi prin participanţi eligibili.
Oferta a fost derulată în perioada 17 - 28 iulie, interval în care românii au plasat 19.156 de ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât şi pentru cele în euro.
"Programul Fidelis a reuşit să câştige atenţia publicului, transformând emisiunile de titluri de stat într-o opţiune tot mai apreciată. Titlurile de stat se evidenţiază prin simplitatea lor, ceea ce le face uşor de înţeles chiar şi pentru cei mai puţin familiarizaţi cu conceptul de investiţii, oferindu-le clienţilor de retail o modalitate facilă de a-şi investi economiile şi de a-şi diversifica portofoliile", a declarat Emilian Dobran, Director Equity Trading, Alpha Bank România.
Titlurile de stat au intrat la tranzacţionare la BVB, joi, 3 august, şi pot fi cumpărate sau vândute în mod transparent în orice moment prin intermediarii autorizaţi. Veniturile obţinute în urma investiţiei în titlurile de stat Fidelis, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.