A fost prima scufundare pilotată din ultimii 14 ani. În raportul lor, membrii expediției precizează că microorganismele și rugina au provocat importante distrugeri corpului vasului.
”Zona care ne-a îngrozit, pur și simplu, este partea dreaptă a cușetele ofițerilor, acolo unde se află și cușeta căpitanului. Un perimetru, unde corpul navei a cedat, practic. Totul se distruge, împreună cu încăperile”, a povestit Park Stephenson, unul dintre cei mai mari specialiști în istoria Titanicului.
Citește și Noul Titanic va fi lansat la apă în 2021 (VIDEO)
”E dureros, desigur, dar nu trebuie să ne mirăm. Distrugerile s-au produs în timp. Metalul folosit a fost subțire, iar oțelul din cel obișnuit. Prin urmare, este ceva firesc, pentru că lucrează bacteriile, care macină treptat metalul. Corpul navei va rezista însă. Poate nu în întregime, dar va rezista câteva decenii de acum înainte”, au explicat specialiștii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.