Inițiativa legislativă se adresează tinerilor, copii și juniori, care participă, ca reprezentanți ai unui club sportiv, la competiții sportive oficiale naționale și internaționale vor putea beneficia lunar. Începând de anul viitor, ei vor beneficia de acest un stimulent financiar lunar în valoare de 150 de lei, sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, potrivit proiectului de lege de la Camera Deputaților.
Tichetele lunare de sportiv vor putea fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei practicate, pentru transportul sportivilor între localități, pentru achiziția de suplimente nutritive sau pentru recuperare medicală.
Tichetele de sportiv vor fi valabile doar dacă au înscrisă pe ele o serie și vor cuprinde cel puțin următoarele informații:
- emitentul și datele sale de identificare;
- valoarea nominală a tichetului de sportiv;
- spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care are dreptul să le utilizeze;
- interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activității sportive;
seria și numărul legitimației de sportiv, cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat și categoria de vârstă;
- elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului.
Tichetele de sportiv vor avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și vor fi distribuite sportivilor începând de anul viitor.
Regulile pentru emiterea și acordarea tichetelor de sportiv vor trebui stabilite, în cel mult 30 de zile de la data intrării în vigoare a proiectului de față, prin hotărâre de Guvern.
Citește și Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care primesc 500 de lei
Statul vine în ajutorul consumatorilor vulnerabili din România, care, începând cu data de 3 octombrie 2022, pot primi primi un nou tip de sprijin social care îi va ajuta să treacă mai ușor peste iarnă. Este vorba de suma de 500 de lei.
Pentru a intra în posesia acestor bani, persoanele vizate trebuie să depună o cerere, demers care nu este solicitat în cazul plafonării facturilor, care se calculează pe pe baza unui anumit consum și, prin urmare, nu era necesară vreo intervenție din partea cetățeanului.
De precizat că acești 500 de lei sunt oferiți indiferent de agentul termic folosit, energie termică, gaze naturale, energie electrică și alte surse de încălzire cum ar fi lemne, combustibili solizi sau petrolieri, iar sumele diferă de la un caz la altul. În același timp, sumele sunt influențate și de venitul pe care îl înregistrează persoanele care solicită acest ajutor.
Citește și Cumulul tichetelor de masă cu indemnizația de hrană. În ce caz este posibil
Așadar, potrivit legii menționate, pentru cei care sunt angajați cu un contract individual de muncă cu timp parțial dar și în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de baza.
Pentru cei pentru care nu se poate stabili funcția de baza, beneficiarul biletelor de valoare alege, în scris, angajatorul care îi va acorda biletele de valoare, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea realizată. În cazul tichetelor de masă, prevederile alin. (3) se aplică în mod corespunzător.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.