Angajatul care beneficiază de vouchere de vacanță nu mai beneficiază de prima de vacanță în cursul anului fiscal sau de bilete de odihnă.
Nivelul maxim al sumei care poate fi acordata unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanță este de 6 salarii de baza minime brute (14.100 lei).
Acordarea voucherelor de vacanță poate fi împărțită în maximum doua tranșe, în funcție de opțiunea angajatului privind efectuarea concediului de odihnă.
Citește și: Tichete cadou sau tichete de vacanță? Cât vor primi angajații
Voucherele de vacanță sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masa sau de recuperare a capacitatii de munca.
Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie ori de divertisment, dacă acestea se regăsesc într-un pachet turistic.
Serviciile aferente efectuarii concediului de odihnă pot fi achizitionate ca pachete de servicii sau separat.
Citește și: Tichete de masă. Ce se întâmplă cu valoarea acestora
Voucherele de vacanță pot fi utilizate pentru achiziționarea de servicii de la operatorii economici cu activitate de turism din Romania, care acceptă o astfel de modalitate de plată.
Valoarea nominală pentru un voucher de vacanță pe suport hartie este multiplu de 10 lei, dar nu mai mult de 100 lei, au termen de valabilitate de un an de la data emiterii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.