Publicitate
Muhammad Abdul Qadir, în vârstă de 52 de ani, care locuiește într-un cartier mărginaș, câștiga 500 de rupii (în jur de 3,5 euro) pe zi, din comercializarea unei băuturi dulci, extrem de populară în țara lui și care se prepară, de regulă, din sirop de trandafici, fidea și lapte sau apă. Habar nu avea de existența contului bancar până când un agent al Agenției federale de investigații (FIA) l-a convocat în cadrul unei anchete de spălare de bani.
Ulterior, el a declarat că devenind ”miliardar fără bani”, viața i-a fost dată peste cap. El spune că oamenii fac glume pe seama lui și că se teme că zvonurile privind averea lui să nu îi inspire pe răuvoitori să-l răpească pentru a cere recompensă. Printre altele, mama sa l-a sfătuit să nu mai iasă din casă, astfel că, acest tată a doi copii, nu mai lucrează.
În urmă cu doi ani, Banca de stat a Pakistanului a informat FIA în legătură cu o operațiune suspectă efectuată cu acel cont, deschis între 2014 și 2015, când banii au fost retrași. Bărbatul spune că nu știe nimic. ”De ce aș mai fi dus o viață mizerabilă, având miliarde în bancă?”, a afirmat el, subliniind că nu ar fi fost în stare să semneze nici o hârtie pentru simplul motiv că nu știe să scrie.
FIA anchetează 77 de conturi bancare suspecte, deschise, în general, în numele muncitorilor sau gărzilor de securitate sărace, care nu își imaginează că buletinele lor de identitate sunt folosite pentru fraude fiscale. FIA estimează că fostul președintel Asif Ali Zardari ar putea fi implicat în afacere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.