Grupul se aşteaptă acum la un profit operaţional ajustat în jur de 150 de milioane de euro în anul financiar care se va încheia la 30 septembrie 2021, după ce anterior previzionează că aproape va atinge pragul de rentabilitate.
În trimestrul doi din 2021, profitul operaţional ajustat s-a situat la 220 de milioane de euro, faţă de pierderi de 279 de milioane de euro în urmă cu un an, datorită majorării preţurilor pentru produsele sale. La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Thyssenkrupp au urcat cu 1% marţi.
"Ştim că mai avem multe de făcut, nu ne complacem cu actuala situaţie. Realinierea Thyssenkrupp rămâne o călătorie cu mulţi paşi mici şi luăm măsurile corespunzătoare", a afirmat directorul general Martina Merz.
Divizia de metalurgie - Thyssenkrupp Steel Europe, a doua cea mai mare din Europa după cea a ArcelorMittal - a raportat un profit operaţional ajustat de 47 de milioane de euro, faţă de pierderi de 181 de milioane de euro în urmă cu un an.
Citește și Furnizorul de curent. Bine de ȘTIUT despre OFERTELE acestei companii
Thyssenkrupp ia în considerare scindarea diviziei, după ce eşecul încercărilor de a o vinde. Thyssenkrupp Steel Europe a anunţat recent că va renunţa la 3.000 de angajaţi, dar a avertizat că ar putea urma şi alte concedieri.
Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.