Mai precis este vorba despre 104 farmacii, conform listei publicate de Ministerul Sănătății. Cele mai multe dintre ele se află în județul Prahova, în timp ce în județul Cluj sunt 13 astfel de farmacii, iar în Capitală doar 12.
În urma testării, farmaciile și oficinele vizate de ordin vor emite un buletin de testare, care va conține cel puțin următoarele elemente:
- denumirea societății comerciale în structura căreia funcționează farmacia comunitară sau oficina comunitară rurală care a efectuat testarea;
- numele, prenumele, domiciliul sau reședința persoanei testate;
- rezultatul testării, care poate fi pozitiv sau negativ;
- numele și prenumele persoanei care a efectuat testarea;
- data efectuării testului şi semnătura persoanei care l-a efectuat.
Citește și Japonia: S-a stabilit cauza contaminării fiolelor de vaccin de la Moderna
Potrivit Ordinului MS nr. 644/2021, testarea se face, în primă fază, cu teste obţinute de farmacii de la MS, în mod gratuit, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.
După terminarea stocurilor de teste gratuite provenite de la MS, farmaciile pot vinde teste rapide, pe care o persoană instruită, din cadrul farmaciei, le poate face pe loc, pentru a depista infectarea cu COVID-19, precizează Avocatnet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.