Pierderile s-au produs în pofida faptului că veniturile companiei lui Elon Musk au crescut în primul semestru la 10,891 miliarde dolari, cu 47% peste cele din perioada ianuarie-iunie 2018.
Însă veniturile din trimestrul al doilea, de 6,349 miliarde dolari, au fost sub cele aşteptate de piaţă, motiv pentru care acţiunile Tesla au scăzut cu circa 10 % în operaţiunile ulterioare închiderii bursei de la New York, după anunţarea rezultatelor.
Tesla a explicat că veniturile din vânzarea de autovehicule s-au situat la 5,168 miliarde dolari în trimestrul al doilea şi la 8,676 miliarde dolari în primele şase luni.
Compania şi-a majorat, de asemenea, numerarul şi echivalentul în numerar la 4,954 miliarde dolari în trimestrul al doilea (plus 34%).
În plus, Tesla a obţinut 2,4 miliarde dolari ca rezultat al unei oferte publice de bonduri convertibile.
Garajul unui miliardar. Ce mașini conduce Elon Musk
Reprezentanţii Tesla au afirmat că acest nivel de lichiditate "ne pune într-o poziţie comodă pe măsură ce ne pregătim pentru lansarea producţiei Modelului 3 în China şi a Modelului Y în SUA".
Aceştia au declarat, de asemenea, că estimează că Model Y, un SUV compact, " va fi mai rentabil" decât Model 3.
În al doilea trimestru, Tesla a livrat o cifră record de 95.356 autovehicule, ceea ce compania a calificat într-un comunicat drept "o etapă importantă ce reprezintă progresul rapid în gestiunea logisticii globale".
Din aceste livrări, 77.634 unităţi au fost autovehicule Model 3, cea mai mare cifră trimestrială din istoria companiei.
Tesla a subliniat că îşi menţine estimările privind livrarea a 360.000 - 400.000 de autovehicule în acest an
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.