Casa lui Ion Ștefan, fost candidat la Primăria Focșani, pare a fi o debara în comparație cu o altă casă, pe care candidatul USR-PLUS la Consiliul Local al comunei Șilindia, județul Arad, Terente Eugen Cristea, o precizează în declarația de avere.
În data de 17 august 2020, Biroul Electoral al Circumscripției Comunale nr. 62 – comuna Șilindia, județul Arad, a admis candidaturile propuse de Partidul Alianța USR-PLUS pentru funcția de consilier local la primărie. La poziția a șasea pe această listă figurează numele lui Terente Eugen Cristea, care a participat la scrutinul electoral din data de 27 septembrie, fără succes. De altfel, în urma votului, USR-PLUS nu a prins niciun post de consilier local, instituția fiind compusă, în prezent, din șase consilieri de la PNL și doi de la PSD.
Clădire de 4.420 de metri pătrați
Candidat fiind la alegeri, Terente Eugen Cristea a fost obligat să completeze și să depună la Autoritatea Electorală Permanentă atât o declarație de avere, cât și o declarație de interese. Acum vine surpriza. Candidatul USR-PLUS din comuna arădeană Șilindia precizează, în documentul completat în data de 5 august 2020, că are în proprietate, împreună cu soția sa, Anica Cristea, trei case și un apartament. Prima dintre case doboară recordul ministrului Grindă, de la PNL. Este vorba despre o clădire despre care proprietarul candidat scrie că se află în Șilindia, a cumpărat-o în anul 1990 și are suprafața de 4.420 de metri pătrați.
Ca și când asta nu ar fi fost de ajuns, Terente Eugen Cristea mai deține, conform aceluiași document, alte două case în aceeași localitate. Prima, în suprafață de 330 de metri pătrați, moștenită în anul 1996, iar a doua, cumpărată în 2012, în suprafață de 474 metri pătrați. Pe lângă aceste proprietăți impresionante, același fost candidat USR-PLUS, fără succes, la Consiliul Local mai adaugă un apartament în municipiul Arad, în suprafață de 62 metri pătrați, pe care l-a cumpărat, împreună cu soția sa, în anul 2000. Familia Cristea mai deține 4.800 de metri pătrați de teren extravilan, moșteniți în anul 1996, și 352 de metri pătrați de grădină, cumpărați în anul 2009.
La capitolul autoturisme, lucrurile par să contrasteze serios. Terente Eugen Cristea conduce o Dacia 1320, fabricație 1989, în timp ce soția sa are o Dacia Logan, fabricație 2007. Soții Cristea sunt pensionari, veniturile pe anul fiscal precedent fiind de 48.000 de lei. Terente Eugen Cristea a realizat venituri de 36.000 de lei, iar soția doar 12.000 de lei.
BANI pentru medicii de familie. Ministrul Voiculescu a anunțat SUMELE
Casa din Focșani a liberalului a intrat la apă
Detronarea lui Ion Ștefan, zis “Grindă” din topul politicienilor-proprietari al celor mai încăpătoare case de locuit pare a fi doar una dintre problemele cu care se confruntă, din acest punct de vedere, fostul ministru liberal al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
În 20 decebrie 2016, când Ion Ștefan a completat declarația de avere după preluarea mandatului de deputat în legislatura precedentă, casa care l-a făcut celebru, din Focșani, județul Vrancea avea suprafața de 910 metri pătrați. Cu aceleași coordonate, clădirea figura și în declarațiile de avere din 27 decembrie 2016, 7 iunie 2017, 6 iunie 2017 și 11 iunie 2019. Începând cu declarația de avere depusă, ca ministru în Guvernul Orban, la data de 22 noiembrie 2019, casa cu pricina pare să fi intrat la apă, deoarece a scăzut la 524 de metri pătrați.
În legătură cu dimensiunile clădirii sale, fostul ministru a precizat, într-o intervenție televizată, că: “Nu sunt băiat pretenţios, aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.