Datele, care nu au fost încă publicate într-o revistă medicală evaluată de colegi, arată că tratamentul celor două companii, sotrovimab, este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutații identificate până în prezent în proteina spike, a precizat GSK într-un comunicat.
Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcționat împotriva mutațiilor cheie ale variantei Omicron.
Sotrovimab este conceput pentru a se fixa pe proteina spike de pe suprafața coronavirusului, dar s-a constatat că Omicron are un număr neobișnuit de mare de mutații la această proteină.
Amestecul a două vaccinuri produce cel mai puternic răspuns imunitar
Omicron. Doi călători s-au infectat fără să aibă NICIUN contact
COVID-19. Novartis lucrează la o pastilă REVOLUȚIONARĂ
"Aceste date preclinice demonstrează potențialul anticorpului nostru monoclonal, acela de a fi eficient împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS", a declarat Hal Barron, director științific al GSK, citat de Reuters.
GSK și Vir au proiectat așa-numitele pseudovirusuri care prezintă mutații majore ale coronavirusului în toate variantele suspecte apărute până în prezent și au efectuat teste de laborator privind vulnerabilitatea acestora la tratamentul cu sotrovimab.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.