"Statul a consumat sau consumă foarte multe resurse cu astfel de verificări către companiile mici. Şi trebuie schimbată abordarea pentru că lipsa de venituri la bugetul de stat din partea aceasta de companii vine în special de la companiile mari şi mijlocii, nu neapărat de la cele mici. Repet, consumă foarte mult şi nejustificat astfel de resurse umane şi financiare pentru a găsi ceva ce nu justifică un astfel de act. Şi atunci marii contribuabili, mijlocii, fiecare pe zona pe care o are de interes, vom acţiona ca şi structuri ale statului. Eu vorbesc de ANAF. Va face acele verificări, acele transfer pricing pe care le ştim, din păcate îl practică cu foarte mare talent multe dintre companiile sau multe companii, să spunem aşa, din România", a spus Eugen Teodorovici, care a participat la cea de-a treia ediţie a Forumului Capitalului Românesc, eveniment organizat de Intact Media Group.
ANAF pleacă la ”vânătoare”. Care sunt firmele vizate
Întrebat dacă este mulţumit de cum a lucrat până acum administraţia, el a spus că este loc de mult mai bine.
De asemenea, şeful Finanţelor a spus că vor fi mai multe măsuri care să echilibreze şi să conducă la un tratament corect în piaţă.
"Din păcate între companii există o concurenţă neloială. Dincolo de relaţia lor cu statul, este obligatorie o relaţie corectă între companii în mediul privat. Este foarte important", a afirmat Eugen Teodorovici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.