Prima cursă a navei de croazieră din Delta Dunării va avea loc cel mai probabil în luna martie, deşi iniţial a fost programată să plece joi pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, decizia fiind luată din cauza tensiunilor din Ucraina.
Administratorul navei, Marius Crivţonencu, a declarat, pentru Agerpres, că turiştii care aveau bilet cumpărat pentru croaziera de Ziua îndrăgostiţilor au fost de acord cu amânarea excursiei.
"În martie şi aprilie, vom merge pe braţele Sulina şi Sfântu Gheorghe. Vom petrece sărbătorile pascale pe braţul Sulina, iar noutatea acestui an va fi colaborarea cu Serbia şi Croaţia. În mai, vom lansa croaziera spre Serbia şi Croaţia, cu menţiunea că anul acesta Novisad este capitală culturală europeană", a precizat Crivţonencu.
În luna martie a anului 2021, nava de croazieră destinată exclusiv Deltei Dunării a fost lansată la apă în prezenţa ministrului Mediului. Iniţial, nava era destinată exclusiv turiştilor români care doreau să vadă Delta Dunării, apoi pachetele oferite s-au extins cu excursii în Ucraina, iar în ultima parte a anului trecut, prin intermediul aceleiaşi firme, turiştii din Ucraina au putut vizita Delta Dunării, Valea Prahovei şi Bucureştiul.
"Primul an a fost bun, cu o creştere frumoasă a interesului turiştilor, încununată la final de an cu nava încărcată la capacitate maximă cu ocazia Revelionului. (...) E un moment de cumpănă pe această direcţie, din cauza situaţiei create (în Ucraina, n.red.) şi ne adaptăm cu soluţii noi", a mai spus Crivţonencu.
Unii operatori turistici din Deltă susţin că în anul 2014, în contextul situaţiei din Ucraina, circa 75% din turiştii din străinătate au renunţat la vacanţele din rezervaţie, din cauza contractelor de asigurare care nu-i acoperă în cazul în care ţara vizitată este vecină cu una în conflict.
Citeşte şi: Turismul mai încasează o lovitură. Organizații din industrie reclamă pierderi de 70%
Organizațiile din turism se plâng că au mai suferit o pierdere importantă după ce a fost desființată vacanța de iarnă. Eliminarea vacanţei de iarnă din luna februarie a avut ca efect scăderea numărului de turişti pe pârtiile de schi cu aproximativ 70% în prima săptămână a acestei luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat remis miercuri de Asociaţia Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) şi de Alianţa pentru Turism (APT).
Cele două organizaţii au solicitat Ministerului Educaţiei reintroducerea vacanţei de iarnă din luna februarie în structura anului şcolar 2022-2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.