Tendințe în moda office. Revine costumul lejer, drapat amintind de celebra croială Armani din anii '90

Oana Pavelescu |
Data publicării:
Tendințele noi în moda office
Tendințele noi în moda office

Clasicul costum bărbătesc nu are moarte. În ciuda unor tendințe perturbatoare, cum ar fi ascensiunea stilului casual ca să nu mai vorbim de o pandemie globală care a pus pe toată lumea pe pauză, costumul clasic pare să nu plece nicăieri.

De fapt, unele persoane din din casele de modă cred că urmările Covid-19 au fost parțial responsabile pentru grăbirea celei mai recente reinventări a costumului. „Cred că toată lumea s-a săturat să poarte pantaloni de trening și acum sunt încântați să se îmbrace din nou elegant”, spune Jeremy Freed, critic de modă masculină și care a mai explicat pentru Bloomberg că: „Pe măsură ce codurile vestimentare s-au relaxat, îmbrăcatul pentru birou nu mai înseamnă ceea ce însemna acum o generație”.

Cu alte cuvinte, acum că costumele nu mai sunt o cerință pentru birou, ele sunt văzute ca ceva nou, chiar distractiv, de purtat.

Designerii le refac în consecință. Fie că a fost vorba de excesul de lux al costumelor de Saint Laurent sau de ușurința spațioasă a croielii de la The Row sau chiar de versiunile hibride de îmbrăcăminte de lucru de la Zegna, colecțiile de toamnă au adoptat clasicul costum din două piese.

Noul val în modă nu e chiar atât de nou

Acest nou val de costumație mai lejeră și relaxată nu reprezintă pliseurile largi ale lui Giorgio Armani din anii '90, dar indică spre un aspect care oferă mai multă ușurință și atractivitate: un pic de sprezzatura italiană, puțină informalitate de pe Coasta de Vest și, da, puțină îndrăzneală de Wall Street din anii '80 care poate fi numit un Armani Light.

O serie de mărci mai mici și mai în vogă au dus greul. Marca britanică Drake's a acaparat vibrația „profesorului cool”, punând accentul pe stilurile europene clasice, precum puloverele Fair Isle sau paltoanele sport Prince of Wales. Magazinul de croitorie la comandă din Greenwich Village, J. Mueser, creează haine clasice cu un ”clenci”, în timp ce Stoffa, de asemenea din New York, este specializat în crearea de costume extrem de lejere.

„În ultimii câțiva ani, am observat că majoritatea oamenilor aleg o siluetă mai relaxată pentru costumele lor”, spune Jake Mueser, proprietarul J. Mueser. „Peste tot, de la podium la birou, oamenii aleg diferite grade de croieli mai drapate. Eu cu siguranță am tăiat pantalonii și jachetele noastre într-un mod mai relaxat. Vechile ședințe foto Armani și Ralph Lauren Polo au mângâiat romantic inimile industriei.”

Vântul schimbării bate de la Londra și până la New York

Freed, între timp, a observat schimbarea venită din partea operațiunilor de croitorie precum Armoury din New York și Anthology din Hong Kong, care adaugă tăieturi mai informale la lista lor. „Într-un sens, este o întoarcere la anii 1980 și la silueta drapată și relaxată a lui Armani”, spune el. „Dar este vorba și despre confort și despre anii petrecuți purtând athleisure și talie elastică. Oamenii nu vor să fie puși în cămăși de forță.”

Toate acestea coincid cu ciclul natural al tendințelor care, după ani de costume strâmte promovate de oameni precum Thom Browne și Hedi Slimane, a revenit la o formă mai generoasă. Conform datelor de la Google Trends, căutările pentru costumele cu croială dublă au crescut cu 11% de la an la an, iar cele pentru pantalonii cu pense au crescut cu 20%. Vogue tocmai a pus-o pe Billie Eilish pe coperta sa din octombrie într-un costum supradimensionat galben pal de la Gucci.

Tendința actuală este o reacție la arhetipul actual al muncitorilor, exemplificat în creații de succes precum Industry, în care tinerii din lumea finanțelor din Londra poartă haine care sunt statice și monotone - pulovere și pantaloni simpli în nuanțe de negru, albastru marin și gri. Este eficient și coerent, dar fără un gram de romantism sau stil.

Armani, desigur, a arătat că nu a fost întotdeauna așa. Costumele sale, în special în anii '80 și la începutul anilor '90, aveau umeri largi, multe pliuri și erau redate în nuanțe de gri. Nu este de mirare că designerii de astăzi se uită în urmă pentru a lua o pagină din acest aspect atemporal.

Iată cinci moduri de a o face cum trebuie

Optați pentru pantalonii cu talie înaltă

Există o mulțime de modalități ușoare de a te implica în acest stil. Cea mai simplă? Încearcă o pereche de pantaloni care se așează puțin mai sus pe talie și nu mai jos pe șolduri - la 200 de dolari, pantalonii italieni cu picior drept rustico de la Banana Republic sunt un punct de intrare accesibil, în timp ce la 1.270 de dolari, pantalonii drepți cu pliuri din lână de la Umit Benan B+ sunt o opțiune mai luxoasă. Dacă au un singur pliu și sunt conici, și mai bine. Materialul, de asemenea, are un impact uriaș asupra modului în care arată; materiale precum lâna tropicală se drapează mai bine.

Revin pantalonii cu pense

Michael Fisher, un stilist care lucrează, printre alții, cu Jake Gyllenhaal, Oscar Isaac și Sebastian Stan, subliniază cât de importantă este potrivirea și luarea în considerare a tipului de siluetă atunci când căutați un nou look. „Dacă ești în formă de pară, cu coapse mai mari și un fund mai mare”, spune el, ”pliurile nu îți vor fi prietene.Dar dacă ești slab, pliurile și un pantalon mai larg pot funcționa”.El observă, de asemenea, că o pereche de pantaloni cu un pliu și o jumătate de ruptură curată (ceea ce înseamnă că tivul pantalonului se sprijină de sus până la mijlocul pantofului, așa cum demonstrează mai sus pantalonii Stoffa cu un singur pliu din in spălat cu nisip), poate ajuta la evitarea aspectului neglijent.

Articolele vestimentare confecționate din lână. Bradul Crew are un frumos pantalon cu pliuri duble din lână italiană pentru 268 de dolari - sau amestecuri de lână, cum ar fi pantalonii Drake cu un singur pliu de 695 de dolari dintr-un material lână-flanel, care tind să aibă mai multă structură. Boglioli și Canali sunt două etichete pe care Fisher le menționează cu opțiuni excelente.

Reconsiderați costumul la două rânduri

În ceea ce privește jachetele, croiala dublă este o modalitate ușoară de a conferi un sentiment imediat de volum look-ului. În această toamnă, atât Saint Laurent, cât și Armani oferă abordări inteligente și moderne ale stilului clasic.

Unele dintre marile croitorii spun că într-un fel, este o întoarcere la anii 1980 și la silueta drapată și relaxată a lui Armani, dar este vorba și despre confort și despre anii petrecuți purtând athleisure și talie elastică. Oamenii nu vor să fie puși în cămăși de forță, mai spun specialiștii în domeniu. Toate acestea coincid cu ciclul natural al tendințelor care, după ani de costume subțiri promovate de oameni precum Thom Browne și Hedi Slimane, a revenit la o formă mai generoasă.

Conform datelor de la Google Trends, căutările pentru costumele cu croială dublă au crescut cu 11% de la an la an, iar cele pentru pantalonii plisați au crescut cu 20%.

Vogue tocmai a pus-o pe Billie Eilish pe coperta sa din octombrie într-un costum supradimensionat galben pal de la Gucci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9722
Diferența -0.0002
Zi precendentă 4.9724
USD
Azi 4.5831
Diferența -0.0034
Zi precendentă 4.5865
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9722 RON
USD flag1 USD = 4.5831 RON
GBP flag1 GBP = 5.9672 RON
CHF flag1 CHF = 5.2983 RON
AUD flag1 AUD = 3.0642 RON
DKK flag1 DKK = 0.6666 RON
CAD flag1 CAD = 3.3168 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0306 RON
NOK flag1 NOK = 0.4202 RON
SEK flag1 SEK = 0.4353 RON
XAU flag1 XAU = 403.0756 RON
Monede Crypto
1 BTC = 309688.50RON
1 ETH = 12132.20RON
1 LTC = 323.93RON
1 XRP = 2.49RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 5.99% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.55%
6 luni: 5.59%
12 luni: 5.64%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %
Indici bursieri | Sursa: BVB
IndiceUltima valoareVariatie
BET17441.390.20%
BET-BK3270.42-0.08%
BET-EF937.640.24%
BET-FI61167.95-0.42%
BET-NG1228.310.27%
BET-TR38452.230.23%
BET-TRN37376.280.23%
BET-XT1501.620.09%
BET-XT-TR3254.380.11%
BET-XT-TRN3170.040.11%
BETAeRO951.12-0.33%
BETPlus2581.780.17%
RTL38690.230.21%

Comunicate de presa

Bancomat CEC Bank

CEC Bank lansează serviciul de plăți instant RoPay

CEC Bank lansează serviciul de plăți instant...

Fidelis

FIDELIS, ediția de toamnă a înregistrat record dupã record

A fost cea mai mare sumã investitã, cel mai...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel