Mai mulţi miniştri şi circa 1.000 de jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile urmează să ia parte la această conferinţă organizată în comun cu Canada, care se va desfăşura miercuri şi joi în capitala britanică. Dar "noi nu am acreditat RT şi Sputnik din cauza rolului lor activ în difuzarea dezinformării", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe.
Comentând cazul RT, Ambasada Rusiei la Londra a apreciat că el relevă o "discriminare politică". Refuzul acreditării este urmare a unei "campanii de defăimare de mai multe luni" dusă de autorităţile britanice împotriva RT, a acuzat ambasada, citând atitudinea Ofcom, organismul de supraveghere în domeniul audiovizualului din Marea Britanie, faţă de canalul rus.
Citește și Apare noul PRO TV în România?
În decembrie, Ofcom apreciase că RT a încălcat regulile imparţialităţii în cursul acoperirii informaţionale a otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei, în martie 2018. "Conferinţa internaţională asupra libertăţii presei" urmăreşte să consolideze cooperarea internaţională în probleme legate de libertatea presei şi de fenomenul "fake news".
Cele trei ţări care nu au fost invitate la conferinţă sunt Coreea de Nord, Siria şi Venezuela, potrivit organizatorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.