"Nu este încă o decizie, nu s-a luat niciun fel de decizie. Am să discut cu fiecare dintre cei care sunt responsabili din cadrul coaliţiei pe acest subiect şi vom lua o decizie împreună. Vom avea toate aceste date furnizate de cei care fac analiza pe buget, despre cei care au cunoştinţă despre modul în care se construieşte bugetul şi desigur de la cei care identifică toate aceste elemente prin care putem să asigurăm colectarea banilor la buget", a afirmat Ciucă, la Palatul Parlamentului.
Precizarea prim-ministrului a survenit unei întrebări privind propunerea de introducere a unei taxe pentru marile companii, fiind vorba de aproximativ 300 de companii multinaţionale care ar putea fi astfel taxate.
Despre posibilitatea introducerii unei declaraţii de avere pentru fiecare gospodărie, Ciucă a spus că este una din propuneri, dar nu s-a luat o decizie încă.
"Sunt foarte multe idei şi propuneri de soluţii care se dezbat, se analizează şi, sigur, este una dintre ele. Nu s-a luat o decizie încă", a conchis premierul.
Despre certificatul verde
În altă ordine de idei, premierul a anunțat că se discută despre iniţierea unui nou proiect de lege cu privire la certificatul COVID. "Au fost discuţii aseară. În momentul de faţă este un proiect de lege în dezbatere la Camera Deputaţilor şi s-a luat de asemenea în discuţie să se iniţieze un proiect, la iniţiativa ministrului Sănăţii, şi în momentul în care îl vom avea, Parlamentul este cel care va dezbate".
Citește și Ministerul Finanţelor a calculat datoria publică a România. Rezultatul, surprinzător
Citește și Certificatul de căsătorie. Parlamentarii vor să schimbe regulile
Premierul a menţionat că din discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în noul proiect ar putea fi introduse "unele elemente de timp", adică acest certificat să fie necesar în funcţie de indicatorii de incidenţă.
La întrebarea dacă este de acord ca acest certificat să nu fie permanent, Ciucă a afirmat: "Am solicitat domnului ministru să avem partea aceasta de aplicabilitate a lui dependentă de indicatori de incidenţă, deci să nu fie unul permanent. (...) Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.