Concret, în cazul unei clădiri-simbol al orașului, Teatrul Vechi, impozitul va creşte de la 3.209 lei, la 19.254 lei.
Conform unui comunicat de presă remis de Primăria Arad, deocamdată, vor intra la supraimpozitare 210 imobile deterioare, unde dețin locuințe 1032 de proprietari. Din 2019, ei vor plăti impozitul majorat.
„Legea ne obligă să aplicăm această supraimpozitare. Municipalitatea este, în continuare, dispusă să devină partener cu deţinătorii acestor proprietăţi. Acordăm scutire de la impozit pe cinci ani pentru cei care îşi reabilitează proprietăţile. Mai mult decât atât, putem să realizăm reabilitarea acestor faţade pe banii municipalităţii, iar apoi, în cinci ani, cetăţenii să ramburseze costurile. Încercăm să îi convingem că este imperativ necesar să se intervină pentru reabilitarea faţadelor”, afirmă, în comunicat, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.
În acest an, în urma somaţiilor transmite de municipalitate, 12 clădiri au fost reabilitate, iar mai mulţi proprietari şi-au anunţat începerea lucrărilor. Primăria a decis că nu va aplica ”taxa de paragină” în cazul clădirilor pentru care s-au obţinut autorizaţii de construire şi a fost anunţată începerea lucrărilor până cel târziu în 31 decembrie 2018.
Povestea se repetă și în București, acolo unde numeroase clădiri vechi, aflate în proprietate privată, stau să cadă, punând în pericol siguranța trecătorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.