Reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite(DITL) din Giurgiu spun că, practic, ”1 din 2 contribuabili se află în diferite stadii ale procesului de executare silită pentru neplata dărilor către bugetul local, persoane fizice sau juridice”.
Mai exact, din totalul de 45.000 de contribuabili înscriși în evidențele instituției mai sus menționate, 21.000 au dosare. Unii dintre ei au restanțe la plata amenzilor, alții la impozite sau taxe locale. Indiferent de natura datoriilor, sunt 21.000 de dosare.
Cheltuieli specifice
Un adevărat munte de dosare de care se ocupă doar patru persoane. Problema este că numărul cazurilor nu scade, ci crește, de la o zi la alta, după cum spun chiar oficialii din Giurgiu. Și, implicit, cresc și cheltuielile specifice. Pentru că fiecare dosar implică verificarea unor baze de date, trimiterea de adrese și solicitări, etc.
Citește și Cadou de Mărţişor. Taxa pe papuci intră în vigoare de azi
O situație care i-a obligat pe responsabilii locali să caute soluții. Așa s-au gândit la instituirea unei taxe. Concret, ar fi vorba de perceperea sumei de 34 de lei pentru fiecare dosar (somație plus titlu executoriu). A fost elaborat un proiect de hotărâre a Consiliului Local Giurgiu pentru stabilirea cheltuielilor de executare silită. Textul va intra în dezbatere luna viitoare, în aprilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.